Piept de porc marinat in lapte

de papabundetot in Porc, 28 Sep 2014 | 3227 vizualizari

 

V-am mai spus cred ca pieptul de porc este printre preparatele mele preferate,are o savoare pe care nu o regasesc in alte bucati de carne,asa ca am inceput sa creez tot felul de retete si combinatii cu piept de porc sperand sa ajung la reteta suprema :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7-8 felii piept porc cu os
  • lapte,
  • sos soia,5 spices
  • Paste Barilla
  • smantana,nucsoara,
  • ardei iute,
  • busuioc,
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc marinat in lapte:

Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat si l-am dat la cuptor la foc mic pentru 30 minute si mai apoi dupa ce s-a patruns bine,am marit flacara pentru ca bucatile de carne sa se rumeneasca frumos.
Ca si garnitura am ales sa fac paste cu smanatana,busuioc,usturoi,ardei iute si nucsoara.Am fiert pastele cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj,intr-o tigaie am pus 1 catel de usturoi tocat marunt,ardeiul iute tocat marunt,am ras o jumatate de nucsoara,am adaugat putin ulei de masline si am lasat usturoiul sa se incalzeasca putin in ulei pentru a-si elibera aromele.Aveti grija sa nu il ardeti ca nu mai este bun,devine amar.Dupa ce pastele au fiert,am oprit focul,am scurs bine pastele de apa,le-am pus in tigaie peste usturoi si ardeiul iute,am pus apoi peste ele 400 ml smantana lichida,putina branza afumata rasa ,pentru a ingrosa sosul,iar la final dupa ce am stins focul,am mai ras putina nucsoara si am presarat cateva frunze de busuioc proaspat din ghiveciul propiriu  .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc marinat in lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

papabundetot 1

30.09.2014, 12:05

diaconta 1

30.09.2014, 22:41

babi5 1

04.10.2014, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute si sarmalute